Prolog

Ne propuštajte prolog. Znate kako bude, čitate knjigu, pa se svako malo vratite na Prolog. Ili, gledate film, i znate prosto da ste propustili, da niste baš najbolje zapazili onu pričicu, naizgled nevezanu, na samom početku… Često je krivac vidljiv odmah na početku.
Intro špica, koja kojom počinje svaki internet čas, predstavlja sažetak onoga s čim bi trebalo da budete upoznati, i usmeno i pismeno, kada prvi put zakoračite u studio i sednete na prostirku, što bi bilo dobro da čak i potpišete, pre nego što počnete da vežbate jogu. Deo koji se odnosi na konsultovanje s lekarom nije tu tek onako – javni, grupni joga časovi koji se nude na svakom ćošku (pa i ovde!) NISU niti fizikalna, niti PSIHO terapija, i ne zamenjuju ih. Da, mogu da deluju blagotvorno na oba, pa i ona onaj treći, duhovni aspekt, ali to nije automatska i podrazumevajuća posledica. Može da bude i obrnuto. Isto tako, vodite računa da li vam je doktor jogu preporučio možda tek onako, imajući uopštenu, maglovitu predstavu o jogi, iz medija, i poslao vas da se malo, eto, opustite, protegnete… Imajte u vidu da instruktori i učitelji joge mogu imati znanje iz medicine, anatomije, o patologiji i da ne govorimo, isto onoliko paušalno kao i vaš doktor o jogi. I manje. Studije medicine i specijalizacija, ne mogu se upoređivati s obukama za instruktore joge. Odgovornost za svoju odluku da li ćete vežbati snosite samo i jedino vi. Tačno je da sve više doktora šalje ljude da vežbaju jogu, na veliku radost instruktora. Ako je to tako, ako vam je doktor preporučio, postoji jednostavno pitanje koje možete da postavite doktoru: zašto?
Ne zaboravite, to je prolog u kojem vi učestvujete. Nećete valjda se uključite u sred filma, da otvorite knjigu i počnete da čitate iz sredine?

https://www.youtube.com/watch?v=iuVg_zR2rbs

Source: Prolog